Haber

Kemal Kılıçdaroğlu Bartın’da: “Bu beşli çeteler parayı çalıp yurt dışına götürdüler, Kemal Bey’in o parayı getirmeyeceğini düşünüyorlar.

Haber: MEHMET AKGÜN – Kamera: AZIZ METİN TURAN

Millet İttifakı Başkan Adayı ve CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Bartın nda vatandaşlara seslenirken. Şimdi onlara da sesleniyorum. Söylediklerimi söylesinler. Köle yemedim, insanların hakkını yedirmem desinler.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bugün Bartın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile miting düzenledi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“22 YILDIR Yorulduk. DEĞİŞİME İHTİYACIMIZ VAR”

“22 yıldır bıkmadık mı? 22 yıldır bıkmadık mı. Vallahi değişime ihtiyacımız var. Hepimizin değişime ihtiyacı var. Birlik olmaya ihtiyacımız var. Bakın çok kutuplaştık, çok kutuplaştık. Birbirimizi sorgulamaya başladık.Komşularımızı sorgulamaya başladık.Arkadaşlarımızı sorgulamaya başladık.Aynı ülkede, baş başa,güzel bir coğrafyada,barış içinde birlikte yaşamak istiyoruz. Dostluk içinde yaşamak istiyorum.Ne güzel demiş bizimkiler: ‘Komşunun komşunun külüne ihtiyacı var’. Komşunun kimliğini sorgulamaya başladık. Emin olun baharı getireceğim bu ülkeye, Bu ülkeye. Bu ülkeye, bu ülkeye barış getireceğim. Bu ülkede herkesin kimliğine ve inancına saygı duyacağız, biz hep birlikte duyacaksınız. türkiyeherkesin huzur içinde yaşayabileceği bir yer türkiye Her evde huzurun, her evde merhametin olduğu bir Türkiye. Annelerin çocuklarını güvenle okula gönderdikleri bir Türkiye. Yoksulluk derinleşti, biliyorum. Ailelerde çok sorun olduğunu biliyorum. Üniversiteden mezun olan çocuklarımız yıllarca iş bulamıyor, bunu biliyorum. Bütün sıkıntıları biliyoruz. Bakın Zonguldak’tan buraya geldik; Allah aşkına yer altı kömürle dolu, kömür Güney Amerika’dan, kömür Rusya’dan geliyor. Orada 5 bin personel alacağız, 5 bin personel alacağız dedim.

“SARALLAR BİZE GÖRE DEĞİL, İNSANLAR GİBİ YAŞIYORUM”

Ve bize milliyetçilik dersi veriyorlar, değil mi? Her şeyden önce insanınız tatmin olacaktır. Bu ülkenin insanı doyacak. Bu ülke insanının eseri, gücü ve aşısı olacaktır. O halde başka bir sözüm var. En geç 2 yıl içinde tüm Suriyeli kardeşlerimizi Suriye’ye göndereceğiz. Yapamazlar, yapamazlar. Umutlarını oraya bağladılar. Umutlarını oraya bağladılar, umudumuz sizsiniz, geleceğimiz sizsiniz, karar verecek olan sizsiniz.

‘Kemal Dede, Çankaya’da çay mı içelim’ diyorsunuz. Ağızdan ağza çay içeceğiz, hep birlikte içeceğiz. Saraylarda gözüm yok. Saraylar bizim gibi değil. İnsanlar için yaşıyorum, senin için yaşıyorum. Evim, sığınağım, çocuklarım, her şey tıpkı senin gibi, her şey. Gençler bu sloganı attı. Gençlere bir şey söyleyeceğim; Buraya gelmeden önce baktım, – Ben de okumak zorundayım doğal gençler – İlk defa 9 bin 930 genç Bartın Sandığa gidip oy kullanacak. Yani yaklaşık 10 bin genç sandık başına gidip oy kullanacak. Şimdi gençler; Demokrasiden yana mısınız? Özgürlük için misin? Kardeşlikten yana mısınız? Her evde huzur, her evde rahmet olması taraftarı mısınız? Cinsiyet eşitliğinden yana mısınız? O zaman sana bir sözüm var; Bütün bu hayallerin benim hedefim olacak. O hedefe ulaşacağız. Birlikte yapacağız, birlikte yapacağız.

“Gençler dünya siyaset tarihine bir armağan bırakacaksınız. BUNA HAZIR MISINIZ”

Bir şey daha söyleyeyim gençler; İlk kez sandık başına gidip oy kullanacak 5 milyon 300 bin genç var. 5 milyon 300 bin genç, otoriter bir yönetimi değiştirmek için sandık başına gidip demokrasiye oy verdiğinde bu ülkeye demokrasi gelecek ve dünya siyaset tarihine inanılmaz bir hediye bırakacaksınız. Dünya siyaset tarihini yazanlar diyecekler ki:’ türkiye ‘Türkiye’de otoriter bir yönetim vardı ama o ülkenin gençliği, Mustafa Kemal’in gençliği sandığa gitti ve otoriter yönetimi demokratik yollarla değiştirdi’ diyecekler. Dediğim gibi gençler dünya siyaset tarihine bir armağan bırakacaksınız. Bunun için hazır mısın? Hazır mısın? Kemal Bey de hazır unutma.

“BEŞ CET İÇİN PARA VAR AMA EMEKLİLİKTE PARA YOK”

Birlikte yapacağız, birlikte yapacağız. Birlikte mücadele edeceğiz çünkü ülkenin büyümeye ihtiyacı var. Ülkenin kalkınmaya ihtiyacı var. Ülkenin fakirleşmeye değil, zenginleşmeye ihtiyacı var. Bu nedenle kaynaklar gerçek anlamda kullanılmalı ve amacına uygun kullanılmalıdır. Bunun için bütçelerin sağlıklı yapılması gerekiyor. Bazen personele, emeklilere fiyatı biraz artırın diyorum. ya da bu insanlar perişan oldu. Artış yapıyorsunuz, pazardaki artış bundan daha fazla. Bir ay sürer, 15 gün sonra bakar, aldığı ay eriyor. Bu nedenle bütçe yapılırken sağlıklı ve dengeli olmalı, ayrıca herkesin rahat bir geliri olmalıdır. Buna karar verecek merci siyasi otoritedir, unutmayın. Paranın kime ve hangi kümelere aktarılacağına karar veren organ siyasi organdır. Bu siyasi yapının üzerinde bu kararı şekillendirdiği kanunun adı Bütçe Kanunu’dur. Onun için ‘2015’ten itibaren ramazan ve kurban bayramlarında emeklilere asgari ücret kadar maaş ikramiyesi verin’ dedim. Aramızda emekli var mı? maşallah. Bana bir ikramiye ver, dedim. Daha önce ‘Para yok, para nerede?’ Birçok ilişki kurdular. Sonra baktılar ki Kılıçdaroğlu bu işin geri kalanını peşini bırakmıyor, her birine bir maaş, bin lira verdiler. Sonra seçim zamanıydı, biraz artırdılar. ‘Asgari ücret kadar ödeyeceksin, asgari ücret’ dedim. Adından da anlaşılacağı üzere minimum fiyat; temelde yılda iki kez verirsiniz. Biraz artırdılar ve o kadar. Ondan sonra emekliye asgari ücret kadar ikramiye verilsin dedim, vermediler. Ben konuştum; Önümüzde Kurban Bayramı var ve tüm emekliler emekli maaşlarını çekmeye gittiklerinde 15 bin lirayı kendi hesaplarında görecekler. Para var millet. Türkiye güçlü bir ülke. Keşke fakir bir ülke olsaydık. Ama Beşli Çete için para var, taraftarlar için para var; 4 yerden, 5 yerden, 6 yerden aylık alana para var emekli olunca para yok. para var

“SAĞ ELİN VERDİĞİNİ SOL EL GÖRMEZ. KİMSENİN YOKSULLUKLARINI YAYINLAMAZSINIZ”

Evet, ‘Her memleket düştüğünde bir dara, bir Kemal çıkar’ diyorsunuz. Birlikte ve birlikte Türkiye’yi kurtaracağız. Birlikte ve birlikte çabamızı göstereceğiz. Birlik ve beraber olursak demokrasiyi güçlendiririz. Bir şey daha; Yüksek yaşam maliyetinin tüm yükünü yaşayanlar mahalleli kadınlardır. Çok acı çekiyorlar. Yani çocuğu okula gönderdiğinizde hava kararıyor. Üniversiteden mezun olan oğlu, kızının iş bulamamasının sıkıntısını çekecektir. Çocuğu okula gönderecek, “beslenme çantasına ne koyayım” diye bir sürü derdi olacak. Hayatın bütün zorlukları kırda çalışan kadının omuzlarındadır. İki kelimem var. Bir; Kırsalda çalışanların ve gençlerin sosyal güvenlik primlerini devlet ödeyecek. Yani köyde çalışan bir Karadenizli kadının sosyal güvenlik primini devlet olarak her ay köyde cebinden bir kuruş çıkmadan çalıştığı sürece ödeyeceğiz. Ayrıca gençlerin kırsalda çalışması şartıyla sosyal güvenlik primini ödeyeceğiz. Aile Ek Sigortası getireceğiz. 1971’den beri kullanılmıyor. Uygulanan politika şu: Yoksulları topluyorlar, televizyon kameralarına çekiyorlar. ‘Buraya gel’ derler; onlara mama, mama, paket dağıtıyorlar, fotoğrafını çekip yayınlıyorlar. Bu olmayacak. Bizim inancımızda sağ elin verdiğini sol el görmez. Kimsenin yoksulluğunu teşhir etmeyeceksin. Bakın Ekrem Lider az önce konuştu. Lider seçilmeden önce yine çok konuştular. ‘Yardım gelince kesilecek, şu olacak, şu olacak’ ve bir aracı – malum kişi – ‘Süt dağıtacaktınız, ne oldu, süt dağıtmıyor musunuz?’ Ancak Ekrem Lider, lider olduktan sonra süt dağıtıyordu ama süt dağıtırken yoksul ailelerin yoksulluğunu gözler önüne sermedi. Aylardır yapıyor, aslında yine yapıyor.

“DEVLET KADININ GÜVENLİĞİ OLACAK VE ONA HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEKTİR”

Şimdi aşağıdaki gibi yapacağız; Kanunu çıkaracağız. Aile Yardımı Sigortası olacak. Taban fiyatın altında geliri olan veya hiç geliri olmayan aileler için kadının banka hesabına en az taban fiyat kadar para yatıracağız. Hanım gider, maaşını çeker, çocukların nafakasını sağlar. Sosyal devlet dışında hiçbir kadının fakir olduğunu kimse bilmeyecek. Dolayısıyla devlet hanımın teminatı olacaktır. Birisi değil, bu değil, bu değil. Devlet, sosyal devlet kadının en büyük güvencesi olacak ve ona her türlü desteği verecektir. Aile Yardımı Sigortası geldiğinde durum nasıl olacak? Ablalarım haklı olarak sorabilirler. Aile hekiminin olduğu yerde sosyal hizmet görevlisi de olacaktır. Topluluk çalışanlarının yüzde 99,9’u kadın olacak. Konutlara giderek ailenin konuttaki durumunu rapor edecekler. Geliri ne kadar, gideri ne kadar, evi kira mı, kaç çocuğu var, üniversiteye giden çocuğu var mı, engelli var mı, yaşlı var mı rapor edecekler, bakıma muhtaç biri var mı Bu rapor üzerine kadının banka hesabına asgari taban fiyattan para yatırılır ve hanım gidip parasını çeker ve çocukların nafakasını sağlar.

“TORPİLİ DÜNYASINDAN YAPACAĞIZ”

Ayrıca fakir ailelerde devlet eleman alacaksa önce bu ailelerin çocuklarını işe alacaktır. Yani torpido olursa biz fakirin lehinde yaparız. ‘Evet’ diyeceğiz, ‘bu ailelerin çocukları askere alınsın’ diyeceğiz. Arkadaşlar size bir sözüm daha var. Torpidoyu eyalette bitireceğim. KPSS’den aldığın puana göre atama yapacağım merak etme. Bu konuda size bir sözüm var, asla ama asla gitmenize izin vermeyeceğim. Ayrıca bir şey daha yapacağız; Bütün köy okullarını, bütün köy okullarını yeniden açacağız. Cumhuriyetin 100. yılında 100 bin öğretmen atayacağız. Bu köye farklı bir hava katacaktır. Köyün imamı olacak, köyün öğretmeni olacak. Köyde ziraat mühendisi, ziraat teknisyeni, köyde veteriner olacak. Bu vesileyle nasıl öğretmenin maaşı ödeniyorsa oburların maaşı da halk tarafından ödenecek. Hayvanları varsa aşıları zamanında yapılacak. Toprak varsa toprak analizi yapılacaktır. Dikimden hangi iş daha verimli olabilir? Yeni bir ufuk açıyoruz Türkiye’de insan odaklı bir ufuk açıyoruz. Rahmetli Ecevit’i biliyorsunuz değil mi? Emekçiye, yoksula, yoksula her türlü desteği veren bir sosyal demokrat olduğunu biliyorsunuz değil mi? Rahmetli Ecevit’in derdi ‘Ne zalim, ne mazlum; İnsancıl, adil bir düzen yapacağız. Ne zalim ne mazlum; İnsanca ve adil bir düzen kuracağız.

“KENDİ TOPRAKLARINIZ SÜLEYMAN ŞAH’IN TÜRBESİNİ NASIL ÖZLERSİNİZ”

Bizi de ortada sorguya çekiyorlar. Milliyetçiliğimizi sorguluyorlar. Masanın altı yok, masanın üstü yok, masanın yanında yok, bunun yanında yok, bunun yanında yok… Bunların hiçbirine inanmayın. Ne dediğime inan. Kanallarını biliyorum. TRT’yi de biliyorum. İnanın sözümüz sözümüzdür. Biz onlar gibi değiliz. İki kırmızı çizgimiz var; bayrağımız ve vatanımız, nokta. Bayrağımız ve vatanımız için her türlü fedakarlığı yapar, gözümüzü kırpmadan ölüme gideriz. Peki ne yaptılar? Süleyman Şah’ın türbesini yurdumuzdan kaçırdılar, kaçırırken de bayrak indirdiler. Kendi ülkende, kendi toprağında Süleyman Şah’ın türbesini nasıl gözden kaçırırsın? O da kalkıp bana milliyetçilik dersi veriyor. sen kimsin milliyetçilik Sen kimsin?

“KUZEY IRAK’TAKİ ASKERLERİMİZ ASKERLERİMİZE KARŞI YÜKLENDİ, ‘Bana nota verir misiniz’ deyince, ‘müzik notası’ dedi”

Bir şey daha; Kuzey Irak’ta askerlerimizin başlarına çuval geçirildi. Ne dedi? ‘Not verecek misin?’ ‘Müzik notaları’ dedi. Yuhalama, sandığa gideceksin, tepkini sandıkta göstereceksin. Benim için önemli olan sizin o sandığa gitmeniz. Suriye’de 34 askerimiz şehit oldu değil mi? Nefeslerini nerede aldılar? Putin’in kapısında. Şehit olan askerimiz, onu vuran Rusya, özür dileyen varsa Rusya özür dilesin. Beyefendi Putin’in kapısına koştu ve Putin’in kapısında bekledi. Putin kronometreyi açtı ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nı kapıda kaç dakika beklettiğini tüm dünyaya gösterdi. Sonra kapıyı açıp ‘Efendim siz gelebilirsiniz oturun’ dedi. Bu benim onurumu derinden yaralayan bir şey. Ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı bu duruma düşemez. Asla ve asla böyle bir durumda olmayacağız.

“TÜRKİYE’Yİ DAHA ZENGİN YAKALAYACAĞIZ”

Ayrıca efendim, “Mal varlığınızı araştıracağım, ha” diye tehdit etti. Tıklama yok. İsterseniz araştırın ama Kemal Bey olsa ne keder? ‘Araştırmazsan aşağılıksın’ kaygısı. Yeni bir Türkiye’yi, güzel bir Türkiye’yi gerçekleştireceğiz. Çatışmalardan uzak, Bartın dahil şehrin sokaklarında, caddelerinde, parklarında herkesin sevgiyle, keyifle yürüdüğü, en azından barış içinde kucakladığı bir Türkiye inşa edeceğiz. Savaşmaktan yorulduk. Bu ortaya çıkmalı ve size bir sözüm var; 85 milyonun başkanı olacağım. Oy kullansa da vermese de 85 milyonun, 85 milyonun başkanı olacağım. Hem Ekrem Başkan’ın hem de Mansur Başkan’ın Başkan Yardımcısı olarak görevlerinin zirvesinde yer aldıklarını inşallah görürsünüz. Ayrıca Millet İttifakını oluşturan değerli genel başkanlar da Başkan Yardımcılığı yapacak. 2 bin 400 maddelik ortak sözleşme hazırladık. Yani iktidara geldiğimizde tarımda ne yapacağız, üretimde ne yapacağız, sağlıkta ne yapacağız diye bakıp Türkiye’yi daha da zenginleştireceğiz. Kaynakları daha iyi bir konuma getireceğiz.

“KUL’UN HAKLARINI YEMİYORUM, KUL’UN HAKLARINI YEMİYORUM”

Bunu unutma; Bu Beş Çete ve yandaşları parayı çalıp yurt dışına götürdüler, Kemal Bey’in o parayı getirmeyeceğini düşünüyorlar. O paraları son kuruşuna, son kuruşuna kadar getireceğim. Halkın parasıdır. son söz; Kul hakkını yemedim, kul hakkını yemeyeceğim. Şimdi onlara da sesleniyorum. Benim dediğimi söylesinler. ‘Kul hakkını yemedim, kul hakkını yemem’ desinler. Söyleyemiyorlar, söyleyemiyorlar. Çünkü bu kardeşiniz ne yediklerini çok iyi biliyor. Barış getireceğim. Birlikte olacağız, birlikte olacağız. son söz; Ekrem Lider ne diyordu? Her şey çok hoş olacak. Türkiye’de yaşayan herkesi seviyorum, herkese hizmet edeceğim. Allah’a yemin olsun ki her şey çok güzel olacak. Bu ülkeye baharı getireceğim, bahar. Bu ülkeye mutluluk getireceğim ve bu ülkede hep birlikte barış ve kardeşlik içinde yaşayacağız. Hepinize içtenlikle teşekkür ederim.

“MADEN ŞEHİTLERİMİZ VAR, TAKİP ETMEYE DEVAM EDİYORUZ”

1 Mayıs bayramınız kutlu olsun. Bugün işçilerin bayramı, emekçilerin bayramı, alın teri dökenlerin bayramı. Hepimizin bayramı kutlu olsun. Mayın şehitlerimiz var, onları saygıyla anıyoruz. Elbette kadın milletvekilleriniz davalarını yakından takip ediyor, etmeye de devam ediyoruz. Bunu da bilmeni istiyorum.”

Kaynak: ANKA / Yeni

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler