Ekonomi

Uluslararası şirketler Türkiye için seferber oldu

Türkiye’de faaliyet gösteren uluslararası şirketler, Kahramanmaraş’ta meydana gelen sarsıntıdan etkilenen vatandaşların yaralarını sarmak için seferber oldu.

Birçok uluslararası şirket, bölgedeki depremzedelere yardım elinin bir an önce uzatılmasına katkı sağlamak için arka arkaya kapsamlı yardım kararlarını açıklamaya devam ediyor.

DÜNYA BANKASI

Dünya Bankası, 11 ili etkileyen ve büyük can kaybı, yaralanma ve değerli hasara neden olan yıkıcı depremlerin ardından kurtarma ve iyileştirme çabalarına yardımcı olmak için 1.780 milyon $ kaynak sağlayacağını duyurdu. Banka, yaptığı açıklamada depremzedelere destek için 1 milyar dolarlık kaynak hazırlandığını da duyurdu.

IKEA VAKFI

IKEA Vakfı, beyin sarsıntısı bölgesine teslim edilmek üzere Sınır Tanımayan Doktorlar’a 10 milyon avro bağışladı. Vakıf, depremden etkilenenlere acil desteği artırmak için sosyal medya hesabından davette bulundu.

ALLIANZ GRUBU

Allianz Group, depremzedelerin ihtiyaçlarına destek olmak için 6 milyon Euro bağışta bulunduğunu açıkladı. Şirket ayrıca çalışanlarının ve bağlı acentelerinin bağışlarına 1 milyon euro daha ekleyeceğini duyurdu.

EBRD

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) çalışanları, başlattıkları kampanyada 11 Şubat prestijiyle saat 10:25’te 137 milyon 795 bin liralık bağış topladı. Bağış kampanyası devam ediyor.

SOCAR TÜRKİYE

SOCAR Türkiye, depremlerden etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için 55 milyon liralık bağış fonu kurduklarını duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamada, Hatay, Adıyaman, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’daki Hazar akaryakıt istasyonlarından AFAD ve diğer kuruluşların tüm ambulans, itfaiye, arama kurtarma araçlarına ücretsiz benzin ve mazot verildiği kaydedildi.

Açıklamada, 6.4 milyon lira bedelli temel ihtiyaç malzemelerinin AFAD’a ulaştırılırken, 3.5 milyon lira nakit bağışta bulunulduğu belirtildi. Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne deprem bölgelerinde polis ve jandarma ekiplerine gönderilmek üzere 500 bin lira gıda desteği sağladık.” terimler kullanıldı.

Enerji Ticareti Derneği’nin konteyner temini için 5 bin dolar bağışta bulunduğuna işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Aliağa Kaymakamlığı akaryakıt tankeri için 30 bin litre mazot temin edildi. SOCAR Türkiye Gönüllüleri olarak çalışma arkadaşlarımızın katılımıyla bir yardım kampanyası başlattık. 8 Şubat prestiji ile başta çalışanlarımızın yaptığı bağış miktarı olmak üzere, Ahbap Derneği ve AFAD, 1 milyon lirayı aştı Bursagaz arama kurtarma ekibimiz (BURAK) “Arama kurtarma çalışmalarında görev alan çalışma arkadaşlarımız arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Kahramanmaraş’a gitti. İzmir’den temel ihtiyaç malzemeleriyle dolu 90 kişilik 2 otobüs, Kayseri’den 15 kişilik 3 otobüs sarsıntı bölgesine destek için yola çıktı.”

SOCAR Türkiye’nin Grup şirketlerinden Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) ile Hatay’da 3000 kişiye 10 gün boyunca günde iki kez sıcak yemek verildiği, 2000 adet soğuk gıda paketinin depremzedelere ulaştırıldığı paylaşıldı. alan.

ÇÖZÜM

Chery Automobile, çalkalama bölgesine ısıtıcı, battaniye, kışlık yorgan, içme suyu ve yemeye hazır yiyecek gibi acil durum malzemeleri içeren bir yardım kamyonu gönderdi. Chery, afetten etkilenen bölgelere acil yardım sağlamak için harekete geçti.

Kahramanmaraş merkezli toplam 10 ili etkileyen depremlerin ardından Chery International sosyal sorumluluğunu aktif olarak yerine getirme vaadiyle harekete geçti. Chery International’ın üst düzey liderleri, Chery’nin Türkiye’deki iştirakinin çalışanlarına, depremden etkilenenlerin ihtiyaçlarının acilen karşılanması için 100.000 $’a eşdeğer acil durum malzemeleri satın almaları ve bunları deprem bölgesine teslim etmeleri talimatını verdi.

Chery’nin ısıtıcı, battaniye, kışlık yorgan, içme suyu, yenmeye hazır yiyecekler gibi acil durum malzemelerinin bulunduğu yardım kamyonu bölgeye gidiyordu.

ALMANYA TELEKOM

Alman telekom şirketi Deutsche Telekom, 15 Şubat’a kadar Almanya’dan Türkiye ve Suriye’ye yapılan aramalardan ücret almayacağını açıkladı.

Deutsche Telekom’dan yapılan açıklamada, yıkıcı depremlerden etkilenen Türkiye ve Suriye halkına taziyelerde bulunuldu. Açıklamada, 6 Şubat-15 Şubat tarihleri ​​arasında Almanya’dan Türkiye ve Suriye’ye yapılacak arama ve SMS’lerden ücret alınmayacağı belirtildi.

Türkiye ve Suriye’deki müşterileri için bilgi dolaşımının 15 Şubat’a kadar ücretsiz olacağı belirtilen açıklamada, Deutsche Telekom’un depremzedeler için “Aktion Deutschland Hilft”e (Almanya Yardım Ediyor) 1 milyon Euro bağışlayacağı kaydedildi.

AMAZON

Amerikan e-ticaret devi Amazon, şoktan etkilenenler için bir yardım çalışması başlattı. Şirketin internet sitesinden yapılan duyuruda, Kızılay ve diğer yardım kuruluşlarının acil ihtiyaçlarının karşılanması için harekete geçildiği bildirildi.

Bağışlanan yardım malzemelerinin şirketin İstanbul’daki lojistik merkezinden afetzedelere gönderilmek üzere hazırlandığı belirtilirken, mağdurların sadece depremle değil soğukla ​​da mücadele ettiği hatırlatıldı. kış koşulları. Açıklamada, bağışların battaniye, çadır, ısıtıcı, mama, çocuk bezi, mama, ilaç ve diğer acil ihtiyaçları içerdiği kaydedildi.

BİNANCE

Kripto para borsası Binance, şoklardan en çok etkilenen bölgelerdeki kullanıcılarına 100 dolar değerinde BNB bağışlayacağını duyurdu.

ROSATOM

Rusya Devlet Nükleer Güç Kurumu’ndan (Rosatom) yapılan yazılı açıklamada, depremlerde zarar gören vatandaşlar için Akkuyu NGS projesi çalışanlarının yardım topladığı belirtildi.

Firmaların giyim ve temel ihtiyaç maddelerini topladığı bilgisine yer verilen açıklamada, bunların bölge makamlarına teslim edildiği belirtildi.

Santralin yapımında çalışan firmaların da bölgeye 200 işçi ve vinç, kamyon, traktör gibi 80 kesici ekipman gönderdiğine işaret edilerek, hekimlerin Adana havalimanına ulaşımı için 60’tan fazla otobüs temin edildiği kaydedildi. . Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Anastasia Zoteeva, felakete kayıtsız kalmanın mümkün olmadığını belirterek, “Türk halkının acısını paylaşıyoruz. Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyor, acil şifalar diliyoruz.” Yaralılara ve tabii ki enkaz altında kalanların kurtulmasını umuyoruz.” ifadeyi kullandı

RUS METALURJİ ŞİRKETİ MMK

Rusya’nın en büyük metalürji şirketlerinden biri olan MMK, başta Hatay olmak üzere deprem bölgelerinde vatandaşlara yardım sağlıyor.

Türkiye’de de faaliyet gösteren MMK’dan yapılan yazılı açıklamada, şirketin çalışanlarına ve depremden etkilenen sakinlerine barınma, yemek, sıcak su ve tıbbi destek sağladığı belirtildi. Yaklaşık 10 bin kişiye sıcak yemek verildiği kaydedildi.

Yaklaşık 1000 kişiye konaklama sağlandığı bilgisine yer verilen açıklamada, MMK’ya ait fabrikada bulunan tabip odasının vatandaşların tedavisi için kullanıldığına değinildi. Açıklamada, bölge yetkililerinin talebi üzerine arama kurtarma ekiplerine çeşitli ağır ekipmanların temin edildiği ve gerekli tüm takviyelerin yapılmaya devam edileceğinin altı çizildi.

GÜNEŞ EKSPRESİ

SunExpress, 13 Şubat’a kadar Adana, Diyarbakır, Gaziantep, Kayseri, Malatya ve Mardin çıkışlı ve çıkışlı tüm iç hat uçuşlarını vergiler dahil tek yön olarak 100 TL olarak belirledi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak girişimi SunExpress, arama-kurtarma ve sağlık gruplarını deprem bölgesine en kısa sürede ulaştırmak için resmi kurumlarla koordineli olarak dün 9 sefer gerçekleştirdi ve özel seferlere devam ediyor. .

Başta AFAD olmak üzere tüm resmi makamlar aracılığıyla gelen yardımların deprem bölgesine ulaştırılması hedefiyle yurt içi ücretsiz kargo hizmeti vermeye devam ediyor. SunExpress, deprem bölgesindeki illere yaptığı seferlerde de bilet fiyatlarını sabitledi. Şirket, 13 Şubat’a kadar Adana, Diyarbakır, Gaziantep, Kayseri, Malatya ve Mardin çıkışlı ve varışlı tüm iç hat uçuşlarını vergiler dahil tek yön olarak 100 TL olarak belirledi.

SunExpress, 21 Şubat’a kadar Adana, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Malatya, Mardin, Kars, Kayseri, Samsun, Trabzon ve Van çıkışlı/dış hatlı tüm uçuşlarda ücretsiz bilet değiştirme ve iptal imkanı sunuyor. .

vodafone

Şirketten yapılan açıklamaya göre 13 ildeki Vodafone müşterileri için ek paket tanımlandı. Afet bölgesinde fatura borcu nedeniyle GSM hatları kapanan veya sınırlandırılan müşterilerin acil bağlantı ihtiyaçları için sınırları açıldı. Afet bölgesindeki AFAD çalışanları, Vodafone Davet Merkezi, yatırımcı ve bayi çalışanlarına ücretsiz dakikalar ve taşınabilir internet sağlandı.

Vodafone Türkiye Arama Kurtarma ekibi, bölgedeki arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere yola çıktı. Ayrıca Türkiye Vodafone Vakfı aracılığıyla acil ihtiyaçlar için yardım çalışmaları başlatıldı.

ELMA VE GOOGLE

Teknoloji şirketi Apple CEO’su Tim Cook, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda depremde hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti, “Apple, yardım ve kurtarma çalışmalarına bağışta bulunacak.” ifadesini verdi. Google ayrıca yardım ve kurtarma çabalarına bağış yapacağını söyledi.

ICBC

Çin Sanayi ve Ticaret Bankası’nın (ICBC) Türkiye iştiraki ICBC Turkey, 10 ili etkileyen depremlerin ardından tutunmak için harekete geçti.

Bankadan yapılan açıklamada, Türk bankacılık bölümünde faaliyet gösteren ICBC Turkey’in deprem sonrası bölgeyi güçlendirmek için harekete geçtiği ve depremzedeler için 1 milyon lira nakit yardımda bulunduğu bildirildi.

ICBC Turkey olarak, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen yıkıcı depremden etkilenen vatandaşlar ve ağır kış koşullarında kurtarma çalışması yürüten ekiplerin acil ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla ICBC Turkey olarak 1 milyon lira nakdi yardım desteği sağlıyoruz. Böyle bir felaketin ardından yapılacak her türlü desteğin hayati olduğuna inanıyoruz.Bu vesileyle hayatını kaybedenlere bir kez daha başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.” terimler kullanıldı.

MERCEDES-BENZ

Alman otomotiv markası Mercedes-Benz, Türkiye ve Suriye’deki depremden etkilenen insanlar için Alman Kızılhaçı’na (GRC) 1 milyon euro bağışlayacağını duyurdu. Bağışın acil insani yardım için kullanılacağı belirtildi.

Şirket ayrıca çalışanları arasında bağış kampanyası düzenleyecek.

INDITEX

Zara, Pull & Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho ve Zara Home markalarının ana şirketi Inditex, Türkiye ve Suriye’de meydana gelen depremlerin yol açtığı insani acil duruma destek için Kızılay’a 3 milyon Euro bağışta bulunduğunu açıkladı.

Inditex’in ekonomik yardımın yanı sıra Kızılay ve AFAD’a 500 bin adet dış giysi sağladığını, bunların ilk bölümünün depremden etkilenen insanlara dağıtılmak üzere bölgeye gönderildiğini belirtti.

TESCO VE MARKS & SPENCER

İngiltere merkezli market zinciri Tesco, The Sun gazetesinin başlattığı yardım kampanyasına 100 bin lirası Marks & Spencer 50 bin lirası olmak üzere toplam 150 bin lira bağışta bulundu.

SIEMENS

Siemens AG ve Siemens Healthineers, acil yardım faaliyetlerine katkıda bulunmak için 1 milyon avro bağışta bulundu. Şirket, çalışanlarının bağışlarının toplamı kadar ekleyeceğini açıkladı.

BOEING

Boeing, Amerika’nın Kızıl Haçı aracılığıyla 500.000 $ bağışlayacağını ve çalışanlarının bağışlarının miktarını artıracağını duyurdu.

KARADENİZ TİCARET VE KALKINMA BANKASI

Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası da AFAD’a 50 bin Euro bağışta bulunduğunu açıkladı.

kocakoy-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler